Keuring & Reparatie

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers die werkzaam zijn met uw arbeidsmiddelen.

Regelmatig onderhoud, gecombineerd met verplichte keuringen, beperkt stilstand tot een minimum, en levert een optimale en veilige gebruikskwaliteit.

Frequentie
De frequentie van de keuring is afhankelijk van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) die in elk bedrijf aanwezig moet zijn. Uitgangspunt voor elektrisch gereedschappen, klimmaterialen, valbeveiliging en hef- en hijsmiddelen is dagelijkse inspectie, jaarlijkse inspectie door een deskundige en daarnaast dienen een aantal hijs- en hefmiddelen jaarlijks of vierjaarlijks te worden beproefd door een erkend keurbedrijf. De aanbevolen keuringstermijnen volgens AI-17 kunt u hier downloaden.

Reparaties
Periodieke keuringen worden door Lift-it Safe worden zowel op locatie als in de werkplaats te Dalfsen uitgevoerd. Kleine reparaties kunnen eventueel ter plaatse worden uitgevoerd, zodat uw materialen maximaal inzetbaar blijven. Goedgekeurde materialen worden voorzien van een keuringssticker en krijgen een certificaat of keuringsrapport.

Certificatensysteem / Keuringsgegevens
Hiervoor maken wij gebruik van Cert Air, digitale certificaat registratie, met een klantenportaal.

Alle keuringsresultaten leggen we hierin vast. Dat betekent voor u als klant: simpel zoeken naar de juiste gegevens waar u ook bent en u heeft deze dus altijd up-to-date ter beschikking, voor uzelf of controlerende instanties.